П`ятниця, 03.05.2024, 04:30
Вітаю Вас Гість | RSS

Плужненський ПАЛ

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
МОН України

Новини » 2018 » Листопад » 13 » День української писемності та мови в ліцеї
11:26
День української писемності та мови в ліцеї

 

Вивчайте мову українську –

дзвінкоголосу, ніжну, чарівну,

прекрасну, милу і чудову,

як материнську пісню колискову…

Антоніна Каніщенко

 

Щасливі ми, що народилися і живемо в такій чудовій мальовничій землі - нашій славній Україні. Тут жили наші діди й прадіди, тут живуть наші батьки, і де б ми не були, куди б не закинула нас доля, скрізь відчуваємо поклик рідної землі. Хвилюємось до сліз, коли почуємо рідне слово.

Уже традиційно у перші тижні листопада в нашому ліцеї урочисто розпочався Тиждень української мови, приурочений до Дня української писемності та мови, який усі українці світу відзначають 9 листопада. На святковій лінійці учні Лисак Роман (група №22) та Собіщанська Аліна (група №11) прагнули переконати своїх ровесників, що мова — це безцінний дар, який треба шанувати, як батька й матір, родину і батьківщину. Адже для нас рідна мова — це не тільки дорога спадщина, яка об'єднує в собі народну мудрість, вироблену десятками й сотнями поколінь. Це наша гордість! Закликали всіх шанувати і пишатися рідною мовою.

З метою об'єднання усіх небайдужих навколо українського слова учні І, ІІ і ІІІ курсів разом з викладачами української мови та літератури (Синюк О.І., Даниленко Г.А.) писали XVIІІ радіодиктант національної єдності «Крила України». Після написання радіодиктанту учні і викладачі обмінялися враженнями і висловлювали свої бажання щодо майбутньої участі в конкурсі.

Найрізноманітніші заходи з нагоди Дня писемності триватимуть упродовж тижня. Це і конкурси першого етапу Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка та Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, виставки, а також цікаві уроки про скарби рідного слова, тематичні інформаційні хвилинки, виховні години. Програма предметного тижня, як завжди, досить насичена. Учні матимуть змогу поринути у багатющий світ краси й багатства рідної української мови.

Тож вітаємо усіх вас зі святом української мови та писемності. Любіть, поважайте та вдосконалюйте нашу мову, адже мова, як і Україна, - у нашому серці, й починається з нас!

 

 

Переглядів: 353 | Додав: ppal33 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Друзі сайту