П`ятниця, 03.05.2024, 10:20
Вітаю Вас Гість | RSS

Плужненський ПАЛ

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
МОН України

Новини » 2015 » Жовтень » 1 » Екологічне виховання студентської молоді
23:11
Екологічне виховання студентської молоді

Ліс є складне поєднання рослинного і тваринного світу. Найнижчий ярус – мохоподібних, папоротей, плазунів, вищих трав′янистих рослин – відіграє велику роль у ґрунтотворному процесі. На кущах та деревах гніздяться лісові птахи, в лісі водяться травоїдні і хижі тварини. Тут знаходять собі місце десятки видів комах та інших представників тваринного світу.

      Головним напрямком господарської діяльності людини в лісовому   господарстві є вирощування цінних порід дерев для одержання ділової деревини. Однак частина мешканців лісу може наносити шкоду лісовим насадженням, інша частина – бути корисною в даній справі.

      Завдання лісівників – підтримувати ці дві ланки в своєрідному балансі, так званій екологічній культурі.

     Процес підготовки лісників  в Плужненському професійному аграрному ліцеї включає, як набуття знань з лісотехнічних дисциплін, так і з природоохоронної діяльності. Питання природоохоронної діяльності включає обстеження навколишніх лісів та облік рідкісних рослин; виготовлення та розвішування штучних гнізд для лісових птахів; загородження  гнізд рудих лісових мурах; виготовлення годівниць для птахів та підгодівля їх в зимовий період; виготовлення годівниць для травоїдних тварин.Всі ці пристосування студенти виготовляють в процесі гурткової діяльності  і як творчі випускні роботи з професії «Лісник».      Годівниці для птахів та штучні гнізда учні розмістили в саду на декоративних деревах ліцею, а для травоїдних тварин – у власноруч посадженому семирічному масиві сосни звичайної.

      Для підгодівлі тварин у зимовий період студенти заготовляють 3-4 ц. сіна, декілька десятків листяних віників, а також використовують зерновідходи, коренеплоди з виробничої діяльності ліцею. Годівниці перевіряються та наповнюються студентами по мірі потреби кожного тижня.

       Укомплектовані   зони підгодівлі диких тварин та птахів використовуються як наочний матеріал для екскурсійних уроків з предметів «Екологія», «Біологія», «Лісівництво», «Охорона та захист лісу», виробничого навчання з професії «Лісник».

        Отже, виконані студентами творчі роботи є важливою складовою у вихованні екологічної культури у природоохоронній діяльності студентської молоді та місцевих жителів.

викл. вищ. кат. Шамралюк Л.В., http:|| Shamraluk 033.blogspot.com.

                       Плужненський професійний аграрний ліцей

Переглядів: 490 | Додав: ppal33 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Друзі сайту