Неділя, 05.05.2024, 14:48
Вітаю Вас Гість | RSS

Плужненський ПАЛ

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
МОН України

Новини » 2014 » Листопад » 28 » Незабутня і хвилююча зустріч.
23:06
Незабутня і хвилююча зустріч.

Незабутня і хвилююча зустріч.

 

У Плужненському професійному аграрному ліцеї (с. ХотеньІ) відбувся вечір – зустріч учнів з нашим славним земляком Кравчуком Василем Івановичем.

Викладач української мови та літератури Лагода Уляна Степанівна провела відкрите розширене засідання літературно – драматичного гуртка «Калинове гроно» на тему: «Як народжується поезія?».

Члени гуртка, учні ліцею – майбутні кухарі і трактористи – водії, мали змогу поспілкуватись на цю тему з людьми які знають силу слова, самі творять поезію, пропагують свою творчість у віршах і піснях. «Рецепти» творчості, «секрети» творіння поезій, вміння розуміти слово розкривали запрошенні на засідання гуртка поет – пісняр Кравчук Василь Іванович, директор ліцею, філолог за фахом Лісовський Михайло Іванович, художній керівник ліцею, автор поезій, гуморесок, пісень, учасник – переможець багатьох конкурсів Хеленюк Юрій Миколайович, заступник директора з виховної роботи, активний пропагандист поезії і пісні Лісовська Євгенія Вацлавівна.

Розмова була надзвичайно цікавою і змістовною. У цьому гуртківці переконалися ще раз, коли переглянули відеозапис зустрічі змонтований викладачем ліцею Чорним Віктором Васильовичем. Шановні читачі! Запрошуємо вас подивитись на сайті ліцею цей відеоматеріал.

Спочатку авторські поетичні твори прочитали Сопронюк Любов і Шитік Діана – майбутні кухарі, учні І курсу. Розказали, як створювались їхні поетичні первістки.

Василь Іванович був дуже тепло зустрінутий присутніми. Гуртківці підготували виставку його книг, газетні матеріали. Вивчили поезії та гуморески, прочитали напередодні повість – сповідь Василя Івановича «На теплих крилах лелек». Василь Іванович розповідав про деякі епізоди життя, читав поезії, гумористичні твори. Помітно було  його задоволення коли гуртківці Бортник Юлія, Іщук Людмила, Сопронюк Кристіна, Федорук Юлія, Васильчук Катерина, Філінюк Олександр, Москалюк Аня читали поезію  і спогади про маму, рідну хату, гумористичні твори про любов, ставили питання, які виникли при читанні книг спогадів. Учні Кондратюк Оксана та Луцишин Олегзіграли сценку, що нагадала йому про юнацьке захоплення, коли майбутній поет навчався у педучилищі м. Острога.

Цікаво розповідав Михайло Іванович про хату Василя Іваановича у с. Кіндратка, про музей у ліцеї м. Ізяслав, про щиру, відкриту душу поета, з яким дружить багато років, про те, як швидко народжуються твори. Це талант помножений на працю, це бажання працювати і не зупинятися.

Про Василя Івановича як автора пісень розповіли Євгенія Вацлавівна та Юрій Хеленюк. Юрій Миколайович колишній учень поета, а тепер із захопленням виконує сам і вчить учнів співати пісні «Гімн ліцею», «Україночка», « Про Україну», «Туманів довгі сиві весла» на слова Василя Кравчука. І зовсім несподівано для всіх прозвучав запис пісні на слова Василя Івановича у виконанні автора музики Лісовського Андрія Михайловича. Слово стає піснею, а пісня на крилах мрії летить між люди, щоб пережити їх творців. 

…. Знать од бога і голос той і ті слова. Народжені у серці людини виплекані материнською ласкою, виважені людською мудрістю, розцвітають неповторністю окремої людини – поета і безсмертнім дотиком до душ мільйонів читачів і слухачів.

Зустріч завершилась. Гість прийняв неповторний осінній букет – грона калини і пахучі хризантеми. Але ще так багато хотілось запитати і почути від славного поета – земляка. «До побачення!» - сказали В.Івановичу гуртківці з надією на нову зустріч.

 

 

Лагода У.С., викладач – методист

української мови та  літератури

Плужненського професійного аграрного ліцею,

Переглядів: 782 | Додав: ppal33 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Друзі сайту