Субота, 04.05.2024, 13:26
Вітаю Вас Гість | RSS

Плужненський ПАЛ

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
МОН України

Новини » 2015 » Березень » 19 » Семінар майстрів виробничого навчання і викладачів професійно-теоретичної підготовки професії «Соціальний робітник; молодша медична сестра
14:05
Семінар майстрів виробничого навчання і викладачів професійно-теоретичної підготовки професії «Соціальний робітник; молодша медична сестра

           

                                           Готуємо соціальних робітників…           

          Професія соціального робітника  відзначається категоріями добра і милосердя. Працівники сфери соціального захисту  покликані підтримувати особливу категорію людей-інвалідів, людей похилого віку, безробітних, багатодітні сім'ї, допомагати їм у скрутних ситуаціях, задля того, щоб вони відчували себе повноцінними членами суспільства.

         З 1999 р. Плужненський професійний аграрний ліцей проводить підготовку робітничих кадрів з професії «Соціальний робітник, молодша медична сестра  з догляду за хворими» . В ліцеї  накоплено багатий досвід з підготовки молоді за цим напрямом.

         Наприкінці березня  на базі ліцею проходив навчально-практичний семінар з досвіду роботи щодо підготовки кваліфікованих робітників з цієї професії на тему: «Шляхи підвищення якості  підготовки кваліфікованих робітників соціальної сфери».
       В семінарі брали участь представники Хмельницького науково-методичного центру професійно-технічної освіти і підвищення кваліфікації: директор - Шевчук Л.І., завідувач відділом професійної підготовки Г.М. Соленцова та методист відділу професійної підготовки С.В.Жухевич, представники Грицівського ВПУ, Полонського професійного ліцею, Красилівського професійного ліцею. 

       Були запрошені також і роботодавці: начальник управління праці та соціального захисту населення Ткаченко О.В., провідний спеціаліст Ізяславського територіального центру соціального обслуговування­­­­­ Т.М.Дацюк. В процесі роботи семінару вони обмінювались досвідом.

        Робочу зустріч  розпочав директор Плужненського професійного аграрного ліцею Лісовський М.І., який привітав присутніх і ознайомив з планом роботи навчально-практичного семінару,   розповів про перспективи розвитку навчального закладу. Перед учасниками семінару виступила директор НМЦ ПТО ПК Шевчук Л.І. з інформацією про  використання новітніх педагогічних та виробничих технологій, як один із шляхів підвищення якості підготовки кваліфікованих робітників.

        Учасники семінару  відвідали урок викладача Н.М. Киданюк з  предмету «Основи дієтології та приготування страв» та заняття виробничого навчання, яке проводила майстер виробничого навчання  Л.М.Ковальська.  Після цього вони обговорили методику проведення уроку та заняття виробничого навчання.

          В процесі роботи семінару були  розглянуті  пропозиції роботодавців щодо внесення коректив у Державний стандарт професійно-технічної освіти з професії «Соціальний робітник» та «Молодша медична сестра з догляду за хворими» 

         Учасники круглого столу  зауважили, наскільки  важлива сьогодні  робота по підготовці кадрів,  їх інформування про нове в соціальному захисті та вивчення законодавчої бази з питань реформування системи надання соціальних послуг.

       Семінар пройшов у творчій,  плідній атмосфері.

       Хочеться подякувати всім учасникам і побажати подальших творчих успіхів.

 

Киданюк Н.М. – викладач  спецдисциплін

 

 

Переглядів: 654 | Додав: ppal33 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Пошук
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Друзі сайту