Вівторок, 07.05.2024, 12:54
Вітаю Вас Гість | RSS

Плужненський ПАЛ

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
МОН України

Головна » 2014 » Липень » 04

Злітайте, линьте в небо журавлі

І гордо розправляйте свої крила.

Вдихайте пахощі щедротної землі,

Яка дає наснагу й силу…

         Супроводом козацького маршу і гучних оплесків випускників віншували у залі ліцею м. Ізяслава інженерно-педагогічні працівники, батьки, учні та гості.  Ведучі оголосили, що свято «Юність трудова – 2014» відкрило свою прощальну завісу. У невимовній тиші прозвучав Державний Гімн України, Гімн ліцеїстів на слова і музику нашого земляка В.Кравчука.

           З вітальним словом до юнаків і дівчат звернувся директор навчального закладу М.І.Лісовський і виголосив подяку випускникам, педагогічним наставникам та батькам. Свій виступ Михайло Іванович завершив словами: «Слава Україні!» і відгуком усієї зали – «Героям слава!».

       &nb ... Читати далі »

Переглядів: 766 | Додав: ppal33 | Дата: 04.07.2014 | Коментарі (0)

Традиційно, по закінченні новорічно-різдвяних свят, в Плужненському професійному аграрному ліцеї відбувся випускний вечір для учнів 4-Б, 5-Б груп з спеціальностей «кухар, офіціант, бармен»та «муляр, штукатур», термін навчання яких був півтора року.

            У святковому залі випускники, батьки та вчителі  почули слова  вітання та побажаня від директора ліцею Лісовського Михайла Івановича, письменника В.І. Кравчука, настоятеля Свято–Пантелеймонівської церкви, протоієрея отця Володимира Ковальчука, а також хвилюючі слова звучали від майстрів виробничого навчання, які півтора року опікувались своїми вихованцями Мельниченко С.П. та Загоруй С.В. На сцені навчального закладу звучав прекрасний святковий концерт, ведучою якого  була заступник директора по навчально-виховній роботі Лісовська Є.В. Музичний супровід здійснювали і виконували пісні керівники  гуртків художньої само ... Читати далі »

Переглядів: 568 | Додав: ppal33 | Дата: 04.07.2014 | Коментарі (0)

Під  такою  назвою  наприкінці   січня  в  Плужненському   професійному   аграрному  ліцеї  було  проведено  вечір   вшанування  пам’яті   героїв-юнаків,  які  загинули  в  нерівному  бою  з  більшовиками  29 січня  1918  року  на  залізничній  станції   Крути.

    « Свято    героїв,  яке  ми  вже   традиційно  відзначаємо  щорічно  у  нашому  ліцеї,  покликане  оживити   в  нашій   пам’яті   історію  свого  народу,  вклонитися   подвигу   героїв - крутівців,   які   були  фактично   нашими  ровесниками:» -  розповідають   ведучі  вечора  Вікторія Касянчук&nb ... Читати далі »

Переглядів: 853 | Додав: ppal33 | Дата: 04.07.2014 | Коментарі (0)

Одного чудового осіннього дня відбулося засідання «школи волонтерів». Волонтер -  це особа, яка досягла  18 років.         За дружнім, круглим столом були присутні представники   шкіл м.Ізяслава, педагоги Плужненського професійного аграрного ліцею – Лісовська Є.В., Суліма А.І., Бзюба І.М. – керівник благодійного фонду «Фореш», а також Лех О.І. – заступник голови райдержадміністрації.

            Плужненський ПАЛ займається благодійною справою – волонтерством. 19 грудня, в День святого Миколая, відвідуємо  із щирими подарунками, побажаннями Ізяславську школу-інтернат.

            О.І. Лех : «На сьогоднішній день – це добре, що ми зібралися і можна створити волонтерський рух, залучити небайдужих і проводити спільну роботу».

... Читати далі »

Переглядів: 576 | Додав: ppal33 | Дата: 04.07.2014 | Коментарі (0)

Як правило, здавна вечорниці проводилися в оселі шанованої в селі жінки, яка повинна була наглядати за молодими людьми. Першими, ще до заходу сонця, збиралися дівчата, аби встигнути до приходу хлопців приготувати спільну вечерю і, найголовніше, спекти Калиту - круглу пшеничну паляницю з отвором посередині чи збоку. Кожна з дівчат місила свою невеличку частинку, замовляючи її на коханого, а потім ці шматочки клали до спільної діжі, додавали родзинки, сушені вишні, горіхи і ліпили Калиту. А далі починалися забави, пов'язані із кусанням Калити. Обирали пана Калитинського шанованого парубка, який тримав інший кінець стрічки, прив'язаної до Калити і перекинутої через сволок. Періодично тягнув стрічку, щоб ніхто не зміг вкусити Калиту!

               Напередодні свята Андрія учні групи 24 Плужненського ПАЛ влаштували справжнє народне дійство, так звані „Андріївські Вечорниці". Саме свято видал ... Читати далі »

Переглядів: 550 | Додав: ppal33 | Дата: 04.07.2014 | Коментарі (0)

           В Плужненському професійному ліцеї навчаються діти з різних куточків України. Більшість з них мешканці Хмельницької області, але є в нас й учні з Одеської, Житомирської, Рівненської  областей. Нажаль не усі мають можливість кожен вихідний поїхати додому, до своїх батьків, тому що проїзд коштує не дешево.

          Щоб учні, які залишаються на вихідні дні в гуртожитку, не нудьгували та проводили свій вільний час цікаво, в Плужненському професійному ліцеї організовано Клуб вихідного дня. «Щаслива людина, яка вона?» - під такою назвою пройшло одне із засідань Клубу  вихідного дня, яке організувала бібліотекар ліцею Семененко С.О.  Ми обговорювали такі питання як: «Що мені потрібно для щастя?», «Який хар ... Читати далі »

Переглядів: 559 | Додав: ppal33 | Дата: 04.07.2014 | Коментарі (0)

Під такою назвою пройшло в гуртожитку Плужненського професій­ного аграрного ліцею новорічне свято, яке відбулося 26 грудня.

Новорічного настрою усім присутнім додала зелена лісова красу­ня, яка сяяла різнобарвними вогнями в центрі зали.

Ведучі вечора Шумеляк Аліна, Кравченко Світлана привітали всіх присутніх з Новим роком та Різдвяними святами, також до привітань долучились Дід Мороз і Снігурочка, без яких Новорічне свято - не свято.

Дід Мороз і Снігурочка побажали присутнім міцного здоров’я, ща­стя,благополуччя, добробуту, достатку, і щоб рік Коня приніс тільки радість і удачу.

Ізюминкою новорічного вечора стали «зірки шоу-бізнесу», які пода­рували всім присутнім в залі святковий настрій і свої музичні вітання. Дуже вдало учні гуртожитку ввійшли в роль щоу-зірок: Аня Лебіга (Ольга Пол ... Читати далі »

Переглядів: 541 | Додав: ppal33 | Дата: 04.07.2014 | Коментарі (0)

Пошук
Календар
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Друзі сайту