Субота, 04.05.2024, 06:53
Вітаю Вас Гість | RSS

Плужненський ПАЛ

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
МОН України

Головна » Архів матеріалів

Під  такою  назвою  наприкінці   січня  в  Плужненському   професійному   аграрному  ліцеї  було  проведено  вечір   вшанування  пам’яті   героїв-юнаків,  які  загинули  в  нерівному  бою  з  більшовиками  29 січня  1918  року  на  залізничній  станції   Крути.

    « Свято    героїв,  яке  ми  вже   традиційно  відзначаємо  щорічно  у  нашому  ліцеї,  покликане  оживити   в  нашій   пам’яті   історію  свого  народу,  вклонитися   подвигу   героїв - крутівців,   які   були  фактично   нашими  ровесниками:» -  розповідають   ведучі  вечора  Вікторія Касянчук&nb ... Читати далі »

Переглядів: 853 | Додав: ppal33 | Дата: 04.07.2014 | Коментарі (0)

Одного чудового осіннього дня відбулося засідання «школи волонтерів». Волонтер -  це особа, яка досягла  18 років.         За дружнім, круглим столом були присутні представники   шкіл м.Ізяслава, педагоги Плужненського професійного аграрного ліцею – Лісовська Є.В., Суліма А.І., Бзюба І.М. – керівник благодійного фонду «Фореш», а також Лех О.І. – заступник голови райдержадміністрації.

            Плужненський ПАЛ займається благодійною справою – волонтерством. 19 грудня, в День святого Миколая, відвідуємо  із щирими подарунками, побажаннями Ізяславську школу-інтернат.

            О.І. Лех : «На сьогоднішній день – це добре, що ми зібралися і можна створити волонтерський рух, залучити небайдужих і проводити спільну роботу».

... Читати далі »

Переглядів: 576 | Додав: ppal33 | Дата: 04.07.2014 | Коментарі (0)

Як правило, здавна вечорниці проводилися в оселі шанованої в селі жінки, яка повинна була наглядати за молодими людьми. Першими, ще до заходу сонця, збиралися дівчата, аби встигнути до приходу хлопців приготувати спільну вечерю і, найголовніше, спекти Калиту - круглу пшеничну паляницю з отвором посередині чи збоку. Кожна з дівчат місила свою невеличку частинку, замовляючи її на коханого, а потім ці шматочки клали до спільної діжі, додавали родзинки, сушені вишні, горіхи і ліпили Калиту. А далі починалися забави, пов'язані із кусанням Калити. Обирали пана Калитинського шанованого парубка, який тримав інший кінець стрічки, прив'язаної до Калити і перекинутої через сволок. Періодично тягнув стрічку, щоб ніхто не зміг вкусити Калиту!

               Напередодні свята Андрія учні групи 24 Плужненського ПАЛ влаштували справжнє народне дійство, так звані „Андріївські Вечорниці". Саме свято видал ... Читати далі »

Переглядів: 548 | Додав: ppal33 | Дата: 04.07.2014 | Коментарі (0)

           В Плужненському професійному ліцеї навчаються діти з різних куточків України. Більшість з них мешканці Хмельницької області, але є в нас й учні з Одеської, Житомирської, Рівненської  областей. Нажаль не усі мають можливість кожен вихідний поїхати додому, до своїх батьків, тому що проїзд коштує не дешево.

          Щоб учні, які залишаються на вихідні дні в гуртожитку, не нудьгували та проводили свій вільний час цікаво, в Плужненському професійному ліцеї організовано Клуб вихідного дня. «Щаслива людина, яка вона?» - під такою назвою пройшло одне із засідань Клубу  вихідного дня, яке організувала бібліотекар ліцею Семененко С.О.  Ми обговорювали такі питання як: «Що мені потрібно для щастя?», «Який хар ... Читати далі »

Переглядів: 558 | Додав: ppal33 | Дата: 04.07.2014 | Коментарі (0)

Під такою назвою пройшло в гуртожитку Плужненського професій­ного аграрного ліцею новорічне свято, яке відбулося 26 грудня.

Новорічного настрою усім присутнім додала зелена лісова красу­ня, яка сяяла різнобарвними вогнями в центрі зали.

Ведучі вечора Шумеляк Аліна, Кравченко Світлана привітали всіх присутніх з Новим роком та Різдвяними святами, також до привітань долучились Дід Мороз і Снігурочка, без яких Новорічне свято - не свято.

Дід Мороз і Снігурочка побажали присутнім міцного здоров’я, ща­стя,благополуччя, добробуту, достатку, і щоб рік Коня приніс тільки радість і удачу.

Ізюминкою новорічного вечора стали «зірки шоу-бізнесу», які пода­рували всім присутнім в залі святковий настрій і свої музичні вітання. Дуже вдало учні гуртожитку ввійшли в роль щоу-зірок: Аня Лебіга (Ольга Пол ... Читати далі »

Переглядів: 540 | Додав: ppal33 | Дата: 04.07.2014 | Коментарі (0)

До неба музика сягає, наче мрія,

І тане в квітах урочистий зал.

В очах у кожного і радість, і надія…

У ліцейній родині випускний  бал.

Сьогодні ми зібрались для прощання.

Все в нас і смутком, й радістю дзвенить.

Це свято зрілості, і свято розставання,

І майбуття прекрасна світла мить.

Ось і настав цей день – день прощання з Плужненським професійно-аграрним ліцеєм.     Попереду незвідана даль.  Позаду – перша здобута професія, ліцейна родина та навчання  по професії «Тракторист – машиніст, водій категорії С». Знайти себе, своє місце у житті, вирости і вижити, бути завжди людиною – що є святішого і дорожчого? 

В святково прибрану залу під звуки випускного вальсу майстри  Федорчук М.Ю. та Близнюк А.М. завели чарі ... Читати далі »

Переглядів: 647 | Додав: ppal33 | Дата: 02.07.2014 | Коментарі (0)

Перша неділя жовтня – це найкращий період місяця, тому що саме тоді святкують День працівника освіти. Саме в цей день учні висловлюють подяку та привітання своїм наставникам за їх щедру та плідну працю. Це свято святкують всі навчальні заклади. Тож відразу зрозуміло, що ця подія не пройшла і повз стін нашого ліцею, в якому працюють найкращі вчителі, майстри та інші працівники.  Вечір присвячений Дню вчителя розпочали ведучі учні 12 групи Якимчук Катерина та Ємелянова Юлія, які вступним словом привітали всіх присутніх зі святом освітян. В першу чергу до вітального слова було запрошено заступника директора по НВЧ Кушніра В.П. який привітав всіх присутніх освітян з наступаючим святом та побажав крепкого здоров’я, терпіння, творчих злетів у своїй роботі та слухняних учнів.

                    В програмі свята звучали пісні: «Учитель»,«Подяка вчителям& ... Читати далі »

Переглядів: 608 | Додав: ppal33 | Дата: 02.07.2014 | Коментарі (0)

Обласний конкурс «Пісенний вернісаж» серед працівників професійно-технічних навчальних закладів був проведений в м. Хмельницькому  відповідно до наказу Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Хмельницької  обласної державної адміністрації № 2133-но від 09.10.2013 р., з метою залучення працівників до активної участі у мистецькому житті навчального закладу,

 Конкурс проходив за номінаціями: солісти; малі вокальні форми (дуети, тріо, квартети).

           Оцінювання учасників конкурсу журі здійснювало за 15-ти бальною системою згідно з наступними критеріями: майстерність виконання (15 балів);

сценічність (15 балів); артистичність (15 балів); Максимальна кількість – 45 балів.

Плужненський професійний аграрний ліцей на конкурсі «Пісенний вернісаж» у но ... Читати далі »

Переглядів: 589 | Додав: ppal33 | Дата: 02.07.2014 | Коментарі (0)

            Вибір професії до початку навчання є дуже важливим кроком. Адже нікому не хочеться   викинути на вітер  згаяний час і гроші (контракт),  щоб через пару років навчання  зрозуміти,  що обрана професія, зовсім не те,  що тобі було потрібно.

            Також, від попиту на ринку праці залежить багато чого: і рівень зарплати, і престижність твоєї майбутньої посади, і твоє моральне задоволення від роботи у своїй професії. Щоб у майбутньому  з тебе  вийшов  чудовий  професіонал,  тобі  потрібно оволодіти теоретичними і практичними знаннями,  а головне – навчитися гармонійно їх об'єднувати.

            10 жовтня 2 ... Читати далі »

Переглядів: 1356 | Додав: ppal33 | Дата: 02.07.2014 | Коментарі (0)

На початку великого шляху, який називається життям, кожен з нас стоїть перед вибором - бути здоровим, багатим і щасливим чи хворим, бідним і нещасним?                                                                                                                  « Здоров’я – це ще ... Читати далі »

Переглядів: 589 | Додав: ppal33 | Дата: 02.07.2014 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 17 18 19 20 »
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Друзі сайту